Social media: viața pe care defapt nu o ai

Nimeni nu mai are pături flaușate de la bunica pe pat în studenție, toți au poze de prin apartamente bombiță. Când ajungi în camera ta dintr-un apartamanet modest, pe care 90% dintre studenți îl au, nu prea mai ești pe Insta.
Când nu mai avem bani de mâncare, nu mai regăsim story-uri cu zacuscă și colț de pâine. Vorba aia, mâncăm asta doar acum, că așa a fost să fie, o zi două fără bani. Că-n rest…rupem fine dining-urile.
Să pui o poză fashion din baia proprie, cu oglinda neștearsă, nu ne face cinste. Ne ducem în cabină la H&M, acolo are cine s-o șteargă dimineața de praf.
Am clienți în magazin care înainte de a se duce la alergat, își cumpără încălțăminte pentru așa ceva. Nu mai putem alerga așa oricum.

O fată influencer pe Instagram care spune în interviuri că ea preferă mașinile SUV, în timp ce conduce un Renault Clio din 2006. (caz real) Corect cred eu, era să fie întrebată ce și-ar permite, nu ce și-ar dori. Vreo poză cu al sau Clio pe Insta? Neah.Nu mai facem nimic pentru noi, iar când o facem ne-am dori să fie ceva în standardele societății pentru a face o poză.
Încep să cred că nu mai este important ce faci, ci doar ce dai impresia că faci.
Îmi e milă de copiii care vin cu părinții în magazin să își cumpere o pereche de Jordan, doar pentru că X îi are.
Puțini sunt cei care pun o etichetă unui lucru, pentru au trecut/experimentat acel ceva. Ne dăm cu părerea pentru că cineva și-a spus-o înainte și noi am fost de acord cu ea, am rezonat. Nimic mai fals. De multe ori, respectivele persoane nu au habar despre cine vorbesc.

Plângem că suntem o țară de căcat, că în străinătate e mai curat. În fiecare seară de vară când plec spre casă, o pătură(și nu exagerez) de ambalaje de la KFC și MC pe toată lungimea respectivului drum pe care îl parcurc. E o parcarea lângă un lac, unde vin băieții și fetele să mănânce ceva frumy de la mall.

Photo by Merakist on Unsplash
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post comment