Sunt de piele?

Întrebarea oricărei mămici ce vine în magazin cu al său copil. Vede un model Jordan, vede prețul și…singura justificare vine adresând întrebarea “sunt de piele, nu?”. Uneori le spui că da, alteori că nu. Dar, da-ul pe care îl dai nu e unul tocmai adevărat. Spun asta pentru că mulți oameni consideră că un pantof sport este din piele și pe interior, nu doar pe exterior. Greșit. Când spui la un model de pantof sport că este de piele, te referi la partea exterioară și uneori, nu pe toată întinderea materialului.

De ceva mulți ani, nu doar materialul justifică prețul ci și tehnologiile găsite în respectivele perechi de încălțăminte. Când spun tehnologii, nu mă gândesc la pantofi zburători, ci la tehnici prin care o talpă sau un material este îmbunătățit; mai rezistent, mai confortabil. Vezi talpa UltraBoost sau Air-ul de la Nike. Din punctul meu de vedere, tehnologia în încălțăminte se justifică în timp, nu într-un moment anume, la un produs anume.

Faptul că un produs costă mai mult decât îți permiți, consider că nu îți oferă dreptul de a comenta. Eu nu îmi permit de exemplu să îmi cumpăr model Ferrari, dar asta mă face să spun că e un model de rahat, scump ca naiba și că-n afară e mai ieftin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post comment