Nike 95

Ador modelul ăsta. Nu știu de ce. Pur și simplu îmi place cum arată. Este confortabil în ciudat faptului că e puțin butucănos.
Au apărut în `95, după cum și numele ne spune, iar cel care i-a desenat se numește Sergio Lozano. Modelul ăsta se vrea o interpretare a anatomiei umane, mai exact a coloanei vertebrale, tendoanelor și coastelor.
Nike 95 a fost primul model care a utilizat două perne de aer în partea din față a pantofului și totodată tehnologia de presiune a aerului pentru a se potrivi curburii piciorului. Baeti deștepți, n-am ce zice.

Prima paletă de culori disponibilă a fost negru, alb și galben neon.

Cu timpul, nu cred că a scăpat vreo combinație de culori ce n-a fost pusă pe modelul ăsta. Și cumva, toate arată bine. Eu am pe negru simplu, nimic prea wow. În zona gleznei, materialul are o curbură și e mai tare, pentru a avea o stabilitate mai bună. Și treaba asta chiar se simte, nu prea-mi lasă glezna într-o parte sau alta. În zona călcâiului, perna de aer se simte aproape la fel ca la Nike 270, ceea ce îmi place.
Șireturile se strâng super bine, nu se dezleagă pe parcurs, ele fiind dintr-un material aspru la atingere.

Fiind vremea combinațiilor, Nike a scos și Nike 95 Vapormax, ce la prima vedere…nu m-ar face să scot banii. Sper să nu scoată vreun `95 cu talpă React, sau mai știu ce nebunie, că parcă prea-i clasic modelul și nu merită să-l pocesti.

Nike 95 Vapormax

photo credit: Hypebeast

thumbnail photo credit: Hypebeast
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post comment