Made in China

Eticheta pe care mulți dintre clienții din magazine o consideră ca fiind un indicator al  mărfurilor false. Greșit.
Cel mai cunoscut exemplu pe care l-am văzut a fost asupra produselor de la Nike. Vine omul, probează, bagă mâna în portofel dar înainte de toate, vrea să vadă unde-s făcuți bam bam, apare China. Aa, păi nu-i mai cumpăr, aveți fake-uri aici. O să fiu și nesimțit și-o să zic că niciunul nu știe să facă diferenta între un produs fake sau original. NICIUNUL.

În schimb, dacă acel produs are o etichetă pe care scrie că-s făcuți în Vietnam, sunt originali. De unde ideea că ce-i din Vietnam e legit și restul nu? Probabil că și cei de la Nike se confruntă cu această problemă,așa că ne pun la dispoziție o bază de date cu toate fabricile pe care ei le au. Ce să vezi, pe teritoriul Chinei se regăsesc 110 fabrici; 48 fabrici de accesorii, 30 fabrici de echipamente sportive și 32 de fabrici de încălțăminte.
Pe teritoriul Vietnamului, se regăsesc 106 fabrici; 69 de fabrici de accesorii, 9 fabrici de echipamente sportive și 28 de fabrici de încălțăminte. Mai multe gãsesti aici.

Există frica de a nu ne lua țeapă, frică ce ne face uneori să nu mai gândim logic. De ce ar mai vinde cineva marfă făcută-n China, dacă se știe că-i fake? Oricât de prost ai fi, nu ai face asta mai ales dacă ești un retailer mare în domeniul ăsta. Se fac comparații cu produse găsite pe paginile de Facebook; acolo-s 200 de lei și-n magazin 800. Cine încearcă să își bată joc de client? Logica celor despre care scriu articolul ăsta spune întotdeauna că magazinul, nu “magazinele” de pe Facebook unde vezi toate struțocãmilele și comentarii precum “preț?”, “detalii?”.  Să le mai spui că Nike nu face mărimile 37, 39.5, 41.5 și 43.5 e sinucidere curată. Nu are cum, este imposibil. Și-au cumpărat ei din străinătate și n-are cum. Să le mai spui că Adidas nu face mărimile impare, tre’ să fii nebun.

 ThumbnailPhoto by chuttersnap on Unsplash 

 

Printscreen from Nike Sustainability

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post comment