Kanye West, Yeezy.

 

Prin 2006 apare pentru prima dată Kanye West cu un model desenat pentru Nike, dar care nu a fost niciodată lansat.Colaborări notabile au mai fost cu Louis Vuitton și Giuseppe Zanotti.
În 2009, Nike lansează Nike Air Yeezy 1. Prima șmecherie pe felie a lui Kanye West în industria asta.

În 2012, Nike a venit cu Nike Air Yeezy 2. Cu Nike, artistul a colaborat timp de 5 ani, lansând 3 modele de sneakersi.
În 2013, anunță omul cu durere-n suflet că încetează colaborarea cu Nike, semnând cu Adidas. Ulterior, Kanye a spus într-un interviu că CEO-ul de la Adidas a fost singurul om ce i-a permis să se joace, să creeze. Prin urmare, apare în 2015 primul model de Yeezy Boost 350, ca ne-a rupt capul.

Am citit de curând un articol pe care nu îl mai găsesc, în care se menționa că vânzările totale realizate de Adidas Yeezys, au atins deja jumătate din vânzările mai celebrului brand Jordan. Adică, WOW. Împreună cu cel menționat mai devreme, sneaksi Yeezy sunt considerați ca având o influență greu de imaginat în această industrie.
Sunt foarte apreciați pentru că Adidas și-a pus amprenta tălpii Boost, lucru greu de combătut în ceea ce privește confortul unui sneakers. Totodată, la fel că brandul Jordan, vin în mai multe modele, printre care:

Yeezy Boost 750

Yeezy Boost 350

Yeezy 950

Yeezy 350 Cleat

 

Yeezy Boost 350 V2


Yeezy Powerphase

Yeezy Boost 700


Photo by Reinhart Julian on Unsplash

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post comment