Despre ASICS

Numele este un acronim. Anima Sana In Corpore Sano. Ce să mai, cultură-n picioare cum s-ar zice.
Este o companie fondată în 1949 de către un japonez. Au început cu încălțăminte pentru baschet, apoi și-au extins ariile. Au devenit cunoscuți datorită multidudinii de produse făcute pentru Jocurile Olimpice din anii ’50, 60′ și ’70. La Olimpiada din ’66 au venit cu niște Onitsuka Tiger pentru echipa Mexicului și-au atras toate privirile. De-atunci, dacă am înțeles eu bine, au rămas ca logo acele linii.

Nike Inc, cunoscuți inițial ca Blue Ribbon Sports, a fost fondată pentru a vinde încălțăminte Onitsuka Tiger pe teritoriul Statelor Unite. Când nenea Phil Knight (cel ce a fondat Nike, Inc.) a visitat Japonia prin 1962, imediat după terminarea facultății, a rămas impresionat de calitatea încălțămintei produsă de japonezi și s-a oferit să le devină agent de vânzări.
În 1964, când a luat ființă Blue Ribbon Sport, Nike-ul de azi, băiatul a luat niște “colegi de muncă” de la Onitsuka Tiger pentru a lucra cu el.

Dacă exista Acces Direct pe-atunci…

Prin magazine, clienții întreabă de brad. Nu am lucrat mult timp cu modelele celor de la ASICS, așa că nu știu foarte multe detalii. Infara de o talpă cu gel despre care am înțeles că e doar marketing și-atât, nu știu să scriu altceva.
Prețurile modelelor pe care noi le-am avut, nu depășeau 300 de lei, ceea ce îi face destul de accesibili.

 

Photo by Hipkicks on Unsplash
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post comment