De prin magazin adunate

 Brusc și fără introducere. Să începem:

1. “prețurile le fac ei când vor”. Greșit. În ORICE magazin aflat într-un mall și nu numai, prețurile sunt stabilite de un departament anume. Prețurile se schimbă din cauza/datorită mai multor factori. Acel departament care decide ce intră la reducere nu lucrează în acel magazin în care tu – client – intri.

2. “vindeți fake-uri”. Greu spre imposibil. ORICE companie ce dorește închirierea unui spațiu într-un centru comercial ce se respectă, trebuie să dețină niște acte de proveniență a mărfii. Niciun centru comercial nu își riscă numele și imaginea pentru un magazin ce cumpără din Bulgaria și vinde în România. Că auzi tu pe altul care știe el mai bine, sănătate vă doresc.

3. “vreau banii acum”. În caz de retur, ORICE magazin trebuie să țină cont de niște reglementări ale ANPC-ului. Mai pe scurt, fiecare comerciant are obligația de a rezolva o problemă în maxim 14 zile lucrătoare. Greu se dau banii pe loc unui client, fie că bate cu pumnul în masă sau alte tertipuri cretine. Pentru a rezolva un retur, cei din magazin transmit datele problemei către un departament, nu fac ei de capul lor.

4.”pe roșu aveți?”. ORICE magazin ce vinde ORICE, are toate variantele produsului expuse. Dacă pe raft găsești o pereche de chiloți albaștri și tu vrei roz, încearcă să scapi de întrebarea “da’ n-aveți și culoarea x?”, pentru că nu o are. NICIUN comerciant sănătos la cap nu își ține marfa în spate. Scopul e de a vinde, nu a depozita fără cap.

5. “când primiți marfă?”. Unii se miră, dar puține magazine știu ce marfă primesc și când. Colecțiile nu le fac cei din magazin, de acest aspect se ocupă un alt departament.

6. “ce nesimțit, nu salută când îi intră lumea în magazin”. Supriză: ÎNTOTDEAUNA salută cel care intră într-un ceva, fie ea casă, magazin, beci. Când îți intră cineva în casă, el te salută pe tine, nu tu pe el. Într-a 4-a se învață asta, la Educație Civică.

Rezumat: angajații unui magazin sunt acolo DOAR pentru a vinde. Nu fac prețuri, nu fac comenzi de produse, nu ei dau banii înapoi, ei nu decid NIMIC.

Photo by Marcin Kempa on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post comment