A mai trecut o lună

O lună în care s-au întâmplat multe lucruri.
Acces la noile modele de încălțăminte mai puțin, centrele comerciale sunt închise. Nu vreau să scriu articole despre ceva ce nu am purtat sau despre ceva ce nu am atins.

Am aproximativ 3 săptămâni de când stau în casă, magazinul și ghena de gunoi fiind singurele locuri pe care le vizitez. Realizez că mă uit din ce în ce mai des pe geam, lucru pe care îl făceam înainte doar dimineața înainte de-a pleca la serviciu. Acum, mai admir un pom, mă mai uit la pisicile din spatele blocului. Tot acum gătesc zilnic, folosindu-mă de ce știu sau de ce-mi recomandă Youtube-ul.

Aveam timp liber și înainte, dar acum am doar timp liber. Citesc comentariile articolelor postate pe Facebook  despre această pandemie și rămân crucit de gândirea pe care o au unii și de faptul că majoritatea nu știe ce atribuții are un președinte, de exemplu. Comentariile sunt singurele lucruri în comun cu acest nou context. Refuz să mă uit la TV sau să citesc articole despre situația din lume. Îmi e foarte bine așa, puțin deconectat din punctul ăsta de vedere.
Nu fac parte din categoria celor care în această perioadă s-au reinventat, dar mă bucur că am descoperit un artist precum Luciano Pavarotti. Documentare, interviuri și muzica pe care o cânta. Foarte mișto, zice milenialul din mine.

Cel mai greu îmi este pentru că sunt singur cu cele două pisicile ale noastre. Viitoarea mea soție a rămas în orașul natal, contextul de față fiind puțin împotriva noastră. Dar avem tehnologie și ne folosim de ea până când ne revedem. Încercăm să vedem această experiență  ca fiind una constructivă pe cât se poate și să sudăm și mai mult relația noastră. Toate trec și noi rămânem. Important este că ea și familia mea sunt bine, deci ne putem revedea fără alte probleme când se mai detensionează lucrurile.

Acum ceva timp, un prieten îmi spunea că uneori în articole sunt puțin incoerent, în sensul că unele paragrafe nu au legătură cu celelalte. Cam așa e structurat și articolul asta.

Photo by visuals on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post comment